Der er ikke noget at diskutere – dårlig søvn har simpelthen bare en negativ indflydelse på den måde, vi fungerer i hverdagen. Er du studerende, så har du brug for at kunne suge læring til dig. Desto mere du får printet ind på nethinden, desto mindre tid skal du bruge på at lære det – og desto højere karakterer kan du opnå. Det er derfor yderst vigtigt, at du sørger for at få en god søvn – hver nat. I denne artikel vil vi komme ind på, hvor vigtigt det blandt andet er for søvnen, at du vælger den rette dyne.
Vigtigheden i at vælge den rette dyne
Det giver naturligvis sig selv, at du skal sørge for at have en madras, du ligger godt på, før du kan sove godt. Mange undervurderer dog vigtigheden i at vælge den rette dyne. Har du det for varmt om natten, vil du automatisk komme til at svede mere og derved dehydrere. Dette kan medføre, at:
- Du vågner om natten, badet i sved
- Du rokerer rundt og har svært ved at sove
- Du vågner op med hovedpine på grund af væsketab
Det er heller ikke smart at have en for kølig dyne, da du kan risikere at:
- Vågne fordi du fryser
- Have svært ved at falde i søvn fordi du har kolde tæer
Dobbeltdyner vs. enkeltdyner
Sover du i samme seng som din partner, og har i enkeltdyner, så kender du sikkert også til det, at det er lidt hyggeligere at ligge under samme dyne. Har I to enkeltdyner, så er der altså en, der har bar ryg, og det kan ødelægge søvnen, at man kæmper om dynen om natten. Løsningen er dog ret enkelt. I stedet for to enkeltdyner, så køb en dobbeltdyne.
Ved at vælge en dobbeltdyne, så er der rigeligt med dyne til, at både du og din partner kan ligge og lune jer under dynen – ja, sågar også rulle den ind under benet, som mange foretrækker som sovestilling. Det er dog ikke helt lige meget, hvilken type dobbeltdyne, du vælger.
Uanset om du kigger på dobbeltdyner eller enkeltdyner, så sørg for at de er tilpasset dine behov. Hvis du tager udgangspunkt i, at der er tre kategorier inden for varmekategorier:
- Sval
- Lun
- Varm
Sval er den tynde dyne, der er god om sommeren. Her har vi ofte nogle varme nætter, hvor alt andet end en svaledyne vil være oplagt.
Den lune dyne kaldes også for helårsdynen. Den er hverken ekstra kølig eller ekstra varm. Det vil med andre ord sige, at den ikke er perfekt hverken om vinteren eller om sommeren, men den kan bruges hele året rundt, så du kun behøver at investere i én dyne.
Den varme dyne er til dig, der har problemer med at holde varmen om natten. Det er en rigtig god dyne til de kølige vinternætter.
Allergivenlige dobbeltdyner
Husk også at tage højde for, om du lider af allergi og derved skal have en dyne med syntetisk materiale frem for dun. Nogle dyner er endda svanemærket. Vi håber, at du nu har fået bedre grundlag for at vælge, når du skal ud og kigge på dobbeltdyner.
Skriv en kommentar